EKAT Belgesi Almak İsteyenler Dikkat!


EKAT Belgesi kısaca anlatılması gerekirse Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliğine bağlı olarak alınan bir belgedir. Yönetmeliğin altmışıncı maddesinde yüksek gerilim hatlarında çalışacak personelin almasının zorunlu olduğu bir belge türüdür. Bu hatlarda çalışacak teknisyen ve teknikerlerin belgeyi alması gerekiyor.
Bu firma da EKAT Belgesi için gerekli olan kursu veriyor. Kurs merkezlerinde düzenlenen 120 saatlik kursa katılan kişilere bu belge veriliyor. Tabi ki belgenin alınması için kursiyerlerin yazılı ve teorik sınavdan da başarıyla geçmeleri şart. Bu aşamalardan geçen kursiyerler belge almaya hak kazanırlar. Belgenin beş yıllık geçerlilik süresi olup süre bittiğinde tekrar sınava girmek gerekir.
EKAT Belgesini Kimler Alabiliyor?
Mesleki eğitim merkezlerinde çıraklık eğitimi alarak elektrikle alakalı bölümlerden mezun olmuş kişiler bu belgeyi alabilir. Meslek liselerinden çeşitli elektrik bölümlerinden mezun olanlarından da EKAT belgesi alması mümkün. Kurs da bu kişilere 120 saat sürecek eğitimle EKAT belgesi almaya hak kazandırıyor. Kursu bitirenler yazılı ve teorik sınavdan kolayca geçebiliyor.

Yorumlar